Hae tästä blogista

Blogiarkisto

Powered By Blogger

QDG

QDG

tiistai 30. kesäkuuta 2015

QlikSense 2.0 – Innovaatiot luovat lisäarvoa


QlikSense 2.0 – Innovaatiot luovat lisäarvoa




Tämä vuodenaika luonnossa on kasvun ja uudistumisen aikaa. On loistavaa huomata miten prosessi toistuu ja synnyttää uutta vanhan hyvän peruspilarin lisäksi. Kuten tiedät, tässä tapauksessa on myös äärimmäisen tärkeää, että prosessi toimii ja uudistuu. Luonto reagoi muutoksiin ja uudistuu sitä kautta.



Analytiikka teknologiat rintamalla kehitys on melkoisen nopeaa ja uusia innovaatioita syntyy tasaiseen tahtiin. Innovaatio siis ruokkii innovaatioita.

Innovaatio voi nyt olla irrallinen osa, mutta kuitenkin tulevaisuudessa erittäin tärkeä linkki isompaa kokonaisuutta. Qlikin Donald Farmer pohtii innovaatiota arvo ja tavoite näkökulmasta. Tämä onkin erittäin mielenkiintoinen näkökulma liittyen asiaan.


QlikSense Enterprise 2.0 ja innovaatiot.



Rakenna tai hyödynnä visuaalista analytiikkaa missä ja milloin tahansa.

Melkoinen väite mutta pitää paikkansa. QlikSense arkkitehtuuri ja ”responsiivinen design” mahdollistavat päätelaite riippumattomasti (pc, tabletti tai vaikka älypuhelimella) visuaalisen analytiikka sovelluksen kehitystyön tai sen hyödyntämisen. Qlik Qonnections 2015 tapahtumassa esiteltiin kokonainen valtava seinä tilannekuva alustana. Mieti kuinka paljon eri datan esitystapoja mahtuu ison salin seinälle. Loistavaa!

Dataa palveluna

Monesti analytiikassa tulee tarve saada datan esitystavat entistä moniulotteisemmaksi. Lisää näkökulmia ja huomioita. Miten pääsen käsiksi erilaiseen dataan..
Datan tuottaminen palveluna on yksi suosikkini Qlik innovaatiosta. Qlikin Data Market on keskitetty paikka mistä voit hakea ”ulkoista” dataa rikastaaksesi analytiikka sovellustasi. Tällä hetkellä kategoriat ovat mm. Business, Demographic, Weather, Currency, Society ja Economy. Palvelun käyttäminen on vaivatonta kun se on valmiiksi Integroitu tietolähteeksi QlikSense 2.0 versioon. Mahdollisuus, eikös!

Pilvi mahdollistajana

QlikSense Cloud:n avulla voit yksityisesti jakaa omia sovelluksia. Teet sovelluksen ja julkaiset sen QlikSense desktopista pilveen. Tämä on erittäin helppokäyttöinen ja turvallinen toiminnollisuus.
Mitä muuta tällä rintamalla on tulossa…aika näyttää.

API rajapinta laajentaa mahdollisuuksia

QlikSense API rajapintojen hyödyntäminen on iso innovaatio ja mahdollisuuksien luoja. Ne käyttävät moderneja kieliä, tyylejä ja kirjastoja. Niiden avulla integroit QlikSensen vaikka web sivuille, teet omia visualisointeja sekä hallinnoit esim. lisenssejä ja käyttäjiä. Tällainen avoin rajapinta on siis jo nykypäivää ja ehdottomasti myös tulevaisuutta.
Monet henkilöt ovat jo toteuttaneet omia visualisointeja QlikSenseen hyödyntäen mm. extension APIa. Näitä voi tarkastella mm. http://branch.qlik.com/


Enterprise tason analytiikan QlikSensellä – Hallittavuus, turvallisuus ja skaalautuvuus

Muutamia faktoja:

1.    rakenna monipuolisia analytiikka sovelluksia (tilannekuva, analyysit ja tarkemmat tiedot)
2.    yhdistät dataa monesta eri lähteestä
3.    luo uudelleen käytettävyyttä Qlik Deployment Frameworkiä hyödyntäen
4.    hyödynnä QlikSensellä tarvittaessa vaikka Qlikview datakerrosta
5.    hyödynnä yhteistä jaettua objektikirjastoa
6.    tee ”self service” raportointia entistä helpommin esim. Data Manager ”assistentin” ohjaamana
7.    rikasta analytiikkaa Data Marketin datalla
8.    hyödynnä analytiikan monipuolisia visuaalisia esitystapoja
9.    hallitse tietoturva ja käyttöoikeudet monipuolisesti ja helposti
10. luo tekninen arkkitehtuuri vastaamaan yrityksesi tarpeita skaalautuvalla QlikSense arkkitehtuurialla
11. hallinnoi isoakin QlikSense serveri "farmia" vaivattomasti 
12. julkaise ja jaa analytiikka sovellukset helposti ja keskitetysti


On hienoa nähdä tämänhetkinen analytiikka teknologioiden kehittyminen ja innovaatioita. Mielestäni suunta on oikea ja että selkeästi tuodaan lisäarvoa raportoinnin hyödyntäjille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.